lørdag den 29. oktober 2011

Mariella's Merlot 2011 (aka: Don't you fucking ever!)


Vi har just nu fundet ud af, at denne blog faktisk har en samfundsmæssig betydning, og ikke bare er hjernelamt fjolleri. Egentlig kan den redde dit liv. Eller... redde din aften fra at gå i spåner på grund af en retarderet vin. 

Det første Lart siger da han åbner vinen: "den lugter ret meget af vin", hvilket jo normalt tegner godt, men på samme tid tager Mart en tår af vinen. Dette bliver starten på helvede på jord. Efter mindre end ét glas begynder Mart at overveje, om denne vin i virkeligheden burde hældes direkte i vasken - hvilket vi jo som bekendt kun har gjort en enkelt gang - med gløggen. Lart tager dog fat i ham og forvisser ham om at de to godt kan klare dette sammen, og det viser sig at være sandt: det lykkes - we're in it for the love.
På bagetiketten er der et billede af kreatøren, som har et slogan vi dog kan tilslutte os: "Mindst mulig indblanding, giver bedst kvalitet." Det sagde hun også i går. 



Se ham! Prøv lige at fucking se ham! Han elsker at den her vin ødelægger dig. Du skal lide, og han vil kigge på dig under hele forløbet. Fede sadist.

14%, treogtredive kr. i Faktaquizz. Men seriøst. Lad være. 


lørdag den 8. oktober 2011

wery people drinkeing time

Til dagens anledning har vi fået selskab af ingen ringere end Dr. Medicus Rune Stevnhøj fra 8210, som ud over at hjælpe med at drikke vinen vil øve sig i at yde lægelig assistance i løbet af aftenen. Marc har købt en vin med en hest på og Lars sporter en allerede rødvinsplettet hvid t-shirt med en helikopter på. Med andre ord er vi rimelig klar til at gå i gang.

Det er sundt at vi kun gør det her en gang om måneden (vi er jo ikek aklohoikere), da det virkelig kan være noget så fælt. Nogle af de utysker vi har haft fat i, kan rive øjnene ud på selv den mest hårdmavede djævel. Men nogle gange falder vi også over nogle perler, som, i hvert fald på udseendet, giver os livslyst og mandsmod. Sådan en er Leaping Horse. Igennem ens opdragelse lærer man at ting med heste på er godt for dig, såsom biler og Riders of Rohan: Leaping Horse kalder på det fulde barn i dig.


LEAPING HORSE (Cabernet Sauvignon 2010)
Leaping Horse er ikke blot en vin men et helt brand, og det får os til at konkludere, at den i stedet for at være brygget på druer er fremstillet af et udkog af hest - nærmere bestemt svensk hest - endnu nærmere bestemt svensk souvenir-hest; faktisk er der en Dalarna-hest i spring på etiketten. Den har aromaen en akavet forceret  hyggeaften i et socialklasse 4 eller 5-hjem ("forsoning", "venindeaften" osv.). Det er ikke en vin du vil servere til din intervention. Jo større mundfulde, jo lettere ryger den ned - mængden der drikkes ad gangen er omvendt proportional med graden af puha, som man får i munden. Vinen er ret skarp uden at have en egentlig kant - den vil gerne være en stor strunk hingst, men i virkeligheden er den bare en lille pony-pygmæ. Denne vin skal ikke have tid til at sætte sig. I modsat fald resulterer den i et frontal hovedpineangreb lige i dit unibrow-område.  25 kr. i Føltex


ROSSO TOSCANO 2010
"Prøv og duft. Gæt et mejeriprodukt", siger Marc til Rune og holder flasken hen under den flotte næse. De bliver hurtigt enige om, at et kærgården smørbart produkt er det der kommer nærmest en lugt et menneske kan genkende. Spørgsmålet er, om man ville ende med smørsovs eller rødvinsovs, hvis man kogte Rosso Toscano med mel og champignoner. Opbagt italiensk vinsmørsovs? Men kort sagt: det er en vin der skal overståes. Det er en vin man drikker fordi man vil være fuld, ikke fordi man har lyst til at drikke den. Denne vin er den tykke pige, som man hiver med hjem klokken fem om morgenen, lige efter der er nogen der har smidt en Weber grill ud fra 6. sal.
Du ved du taber lidt i livet, men du har det okay med det, så længe der ikke er nogle af dine drenge der helt præcist ved hvad der er foregået bag de lukkede døre. 20 i FUNtex

BONUS: Et billede fra anmeldelses-processen.